Koeravõtt

Me võtsime koerad! Igal maainimesel peab olema koer, sest ükski talu pole talu, kui seal pole koera. Päriselt ka!

Räägin teile, kuidas tavalised inimesed endale tavalisi koeri võtavad, mis nendega alguses tegema peab ja kui armsad nad on!

Meie kui koerainimeste elu algas internetist: Kuldne Börs -> Lemmikloomad -> Tõutunnistuseta koerad -> Tasuta. Ja juba vaatasidki pildilt vastu nummid kahekuused koerakutsikad, kes elasid Võrumaal.

Koerte transpordiks võtsime kaasa:

  • suure plastikust kasti, mille katsime pealt võrguga;
  • veekausid ja vee;
  • kaelarihmad;
  • maiustused ja mänguasjad (ei läinud väga vaja).

Kohale jõudmine võttis päris mitu tundi aega, aga oli seda väärt. Pesakonnas oli veel mitu koerapoega ja nende nunnutamine oli päris hea puhkepaus sõidust.

Ühel hetkel tõstsime kaks maailma kõige armsamat koeratüdrukut kasti ning hakkasime Tallinnasse sõitma. Esimesed 5 minutit olid nad ehmunud ja piuksusid natuke. Ülejäänud 4 tundi olid nad omaette ja magasid. Iga tunni aja tagant tegime peatuse, et koerad saaksid natuke kõndida ja juua. Süüa me neile reisi ajal ei andnud, et vältida söögiga kaasneda võivaid õnnetusi autosõidu ajal.

Kohale jõudes olid koerad väsinud, aga rõõmsad, et saavad ringi tuterdada. Järgmised poolteist kuud elasid kustikad meiega Tallinnas, kus oli hoovis neile seltsiks üks suur Tiibeti mastif. Kuna nendest kasvavad meile maale õuekoerad, siis mängivad, söövad ja magavad nad õues.

Magamine

Pesa tegime neile alguses suurde papist kasti, aga aja möödides hakkavad nad seda ära sööma. Neil lihtsalt hambad sügelevad ja siis nad söövad ükskõik mida. Hiljem magasid nad ühe pingi all – peaasi, et vari pea kohal ja tekk külje all. Muide, koerapojad magavad suurema osa ajast või noh, kui nad ei söö, või pahandust ei tee, siis nad magavadki.

Mängimine

Poest ostetud mänguasjade vastu neil väga huvi pole, nende asemel meeldivad koertele erinevad köiejupid ja puuhalud. Eriti lahe on nende arvates puuhalgude võtmine puuriidast. Koerapoegadele meeldib ka auke kaevata. Põhjusti on erinevaid – endale mulla sisse jahe pesa teha, mingi väga vääruslik mänguasi ära peita, maa alt mutti otsida või mõne varasema koera peidetud aaret välja kraapida. Muidugi on eriti hea kraapida sealt, kus juba muld pehme on. Seega tasub väike aiake ümber teha nendele piirkondadele, kus koerte kaevatud auke omanik välja kannatada ei suuda (lillepeenrad, põllulapikesed jne). Aga mingisugune augu kaevamise koht peab koertel olema. Meil endil on ju ka toas diivan, kus on mõnus pikutada, las koertel olla ka koht, kus neil on mõnus olla.

Söömine

Meie koerad on tavalised krantsid ja seega nad mingisugust erilist toitu ei söö. Anname neile koerapoegadele mõeldud krõbinaid (sest need on väiksemad). Pakenditel on igasugused grammid kirjas, et palju koer süüa võib, aga no nii täppisteadust me taga ei aja. Koerad söövad nii palju, kui kõht on täis ja siis tuleb neilt ülejäänud toit eest ära korjata. Paksuks ei tohi muidugi sööta, siis hakkab koeral halb. Toidukordi teeme esialgu 3 tükki päevas. Mõnikord olen keetnud neile ka putru hakklihaga (lemmiksöök). Aeg-ajalt lisan krõbinatele konservi (ülilemmik söök), värsket toorest muna (ka lemmiksöök) või siis niisama järele jäänud toitu (superülilemmik söök). Näiteks üks päev sõid nad ära mu boršisupi jäägi ja üks päev sõid ahjus grillitud sibulat, peeti ja porgandit, mis oli eelmisest õhtust külmkappi jäänud. Toores porgand ja leib on neile ülilemmikud näksimised. Kõikvõimalikud koertele mõeldud maiused lähevad ka nagu soojad saiad.

Söömisega seondub muidugi ka selle väljutamine. Koerapojad teevad mitu junni päevas, seega peab varuma aega nende likvideerimisele. Meie korjasime üllatused kokku ja viisime kompostihunnikusse. Saab muidugi õpetada koeri ühte kohta valima või jalutuskäigu ajal end kergendama. Meie aga oma koeri jalutama ei vii, sest maal on neil õue nii suur, et pole nähagi otsa ega äärt.

Vaktsineerimine

Koerapoegi tuleb vaktsineerida esialgu 3 korda järjest – 2-, 3- ja 4-kuuselt. Vaktsineerimiste vahel tuleb neile anda ussirohtu. Hea, kui suurte koerte puhul tuleb veterinaar ise koju süste tegema, sest nii on kõigil lihtsam ja stressivabam. Ühe koera ühekordne vaktsineerimine on orienteeruvalt 25-30 eurot.

Ja viimaseks, NAD ON MAAILMA KÕIGE ARMSAMAD LOOMAD ÜLDSE!!

 

Lisa kommentaar